Birdy » Specials » Geld ontvangen

Uw vordering incasseren en uw kasgeld afstorten

Uw vordering incasseren en uw kasgeld afstorten Het betalingsverkeer is een zeer complexe markt met hoge kwaliteitseisen. Banken bieden u producten aan om uw betalingsverkeer efficiënter en goedkoper te maken. Bedragen worden 'onder voorbehoud' op uw rekening bijgeschreven en daarna pas geïncasseerd of geteld.

Betalingsverkeer

Het betalingsverkeer komt tot stand door het verrichten van betalingen (met geld) voor goederen en diensten. Bedrijven, instellingen en particulieren rekenen erop dat de betalingstransacties goed worden uitgevoerd. Het betalingsverkeer is een onmisbare schakel in onze economie. Door de hoge kwaliteitseisen en de vele transacties is het ook een zeer complexe markt. Vanwege een uniforme betaalmarkt in het eurogebied worden standaarden en betaalproducten steeds meer Europees vastgesteld. Iedereen binnen eurogebied kan op dezelfde manier betalen en er zijn geen kostenverschillen meer. Banken maken onderling afspraken om het betalingsverkeer goed te laten verlopen.

Betaalproducten

Indien u een onderneming of instelling heeft die is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, bieden banken u producten aan om uw betalingsverkeer efficiënter, goedkoper en makkelijker te maken. De producten zijn onderverdeeld in:
  • Betalen
  • Ontvangen
  • Internetbankieren
  • Cards
  • Rekeningbeheer

Binnen Ontvangen bieden banken producten aan om af te rekenen 'onder gewoon voorbehoud' waardoor uw vordering of kasgeldstorting eerder op uw rekening wordt bijgeschreven.
Een cheque als betaling ontvangen. En nu?

Een cheque als betaling ontvangen. En nu?

Het is nog steeds mogelijk dat een cheque wordt aangeboden als betaalmiddel. Omdat het geen gegarandeerd betaalmiddel is zitten er aan de ontvangst van een chequebetaling risico's. Als begunstigde kun…
Een incassocontract aanvragen? Waar moet u aan denken

Een incassocontract aanvragen? Waar moet u aan denken

Een incassocontract voor uw organisatie of instelling biedt meerdere voordelen voor u als incassant en voor uw debiteur. Er zijn twee varianten die de banken aanbieden namelijk de Incasso Algemeen en…
Via een sealbag uw kasgeld afstorten? Waar moet u aan denken

Via een sealbag uw kasgeld afstorten? Waar moet u aan denken

Uw kasgeld storten via een sealbag heeft voor uw bedrijf, vereniging of stichting voordelen. Contant geld kunt u op elk moment afstorten en kost u minder dan storten via een stortautomaat. Indien u 'v…
Gepubliceerd door Birdy op 13-02-2015, laatst gewijzigd op 15-12-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties