Birdy » Specials » Jeugdvoetbal eredivisie

Resultaten jeugdopleiding Ajax en Feyenoord

Resultaten jeugdopleiding Ajax en Feyenoord In de landelijke competitie voor de A junioren vindt jaarlijks een strijd plaats tussen Ajax en Feyenoord voor het landskampioenschap. Binnen deze clubs krijgt de jeugd alle mogelijkheden om zich te verbeteren. Door de verdere ontwikkeling van deze spelers in kaart te brengen (tot september 2017) moet blijken of de uiteindelijke resultaten ook naar verwachting zijn.

Landelijke competitie A1-jeugd

Vanaf 1992 wordt in een landelijke competitie door de jeugd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar gestreden. De winnaar mag zich de landskampioen bij de A junioren noemen. De ploeg op de laatste plaats degradeert naar de A junioren eerste divisie. Door de oprichting hiervan wordt geprobeerd het spelpeil te verbeteren. In de periode tussen 2008 en 2017 is Ajax in zes seizoenen en Feyenoord in drie seizoenen tot winnaar gekroond.

Jeugdopleiding Ajax en Feyenoord

Zoals uit de jaarlijkse kampioenschappen bij de A1 jeugd blijkt strijdt de jeugd van Ajax en Feyenoord jaarlijks om het kampioenschap van de Eredivisie. Binnen deze clubs krijgt de jeugd alle kansen om zich te ontwikkelen tot een profvoetballer binnen Nederland maar ook voor de Europese competities. Daarom zijn deze clubs interessant voor jonge spelers en hierdoor kunnen de clubs de investeringen in de opleiding weer terugverdienen.

Door de ontwikkeling van spelers uit eerdere A1 selecties (2009/2010 en 2010/2011) van zowel Ajax als Feyenoord in kaart te brengen (tot september 2017), blijkt op basis van gemiddelden per lichting het volgende:
  • 2 spelers breken door als eerste elftalspeler van de eigen club.
  • 3 spelers breken door bij een andere Eredivisie club
  • 1 tot 2 spelers breken door bij een eerste divisie club.
  • 2 tot 3 spelers breken door in het buitenland,
Resultaat jeugdopleiding Ajax: selectie A1 lichting 2010/11

Resultaat jeugdopleiding Ajax: selectie A1 lichting 2010/11

Voetballertjes melden zich graag aan bij Ajax omdat bij Ajax de beste mogelijkheden zijn om profvoetballer te worden. Door de carrières van dertien getalenteerde voetballers uit de A1 van Ajax van sei…
Gepubliceerd door Birdy op 05-07-2016, laatst gewijzigd op 15-01-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/A-Junioren_Eredivisie